Tarihçe

Uygulamalı Bilimler Fakültesi, Trakya Üniversitesine bağlı olarak Bakanlar Kurulunun 30/09/2005 tarihinde 2005/9490 sayılı kararı ile Yüksekokul olarak kurulmuş olup 25/12/2019 tarih ve 30989 sayılı resmi gazete ve 1911 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile Fakülteye dönüştürülmüştür. Yüksekokul 2006-2007 Eğitim Öğretim yılında Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Bölümüne öğrenci alımı ile lisans eğitimi faaliyetlerine başlamıştır. Fakülte bünyesinde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle  Turizm İşletmeciliği Bölümü olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Turizm İşletmeciliği Bölümü mezunlarımız turizm sektöründe hizmet veren konaklama işletmelerinde, seyahat acentaları ve tur operatörlerinde, havayolu şirketlerinin hem yer hem de uçuş hizmetlerinde çalışabilmelerinin yanında aldıkları işletme yönetimi temelli eğitim sayesinde özel sektörün diğer kollarında da rahatlıkla istihdam edilebilmeleri mümkündür. Okulumuzda her dönem sistemli olarak verilen yabancı dil dersleri sayesinde mezun öğrencilerimizin yurt dışında istihdam olanakları da mümkün olmaktadır.

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Trakya Üniversitesi’nin en merkezi yerleşkesi olan Ayşekadın Yerleşkesinde konumlanmıştır. Okulumuzun konumu, alışveriş merkezleri ve şehir merkezine yakınlığı yanında ikamet edilen alanlara yakınlığı ile de oldukça rahattır. Ayşekadın Yerleşkesi civarında yer alan onlarca restoran ve kafeterya öğrencilerimize çeşitli yeme-içme hizmeti sunmaktadır. Ayrıca okulumuz Ayşekadın Yerleşkesinin en yeşil ve doğa dostu çevre düzenlemesine sahip olmasıyla da öğrencilerimizin dinlenmesine olanak vermektedir.

Eğitim-öğretim yılı boyunca turizm sektörü temsilcilerini okulumuzda ağırlayarak çeşitli panel ve konferanslarla üniversite ile sektörleri kaynaştırma çalışmaları yürütmekteyiz. Bu sayede öğrencilerimiz sektör temsilcileri ile kaynaşma, staj imkanı bulma ve ileride çalışacakları alanları karşılaştırarak seçme imkanı bulmaktadırlar. Ayrıca okulumuzda öğrenciler tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler ile öğrencilerin organizasyon yeteneklerini arttırmaya ve özgüven kazanmalarına da destek verilmektedir.

AKADEMİSYEN SAYISI

PROF.DR.

DOÇ.DR.

Dr.ÖĞR.ÜYS

ÖĞR.GÖR.

ARŞ.GÖR.

ÖĞRENCİ SAYISI

ÖRGÜN

II.ÖĞRETİM

MEZUN SAYISI

ÖRGÜN

II.ÖĞRETİM

KULLANILAN LABORATUVARLAR

1- Dil Laboratuvarı

2- Bilgisayar Laboratuvarı

3- Yiyecek İçecek Uygulama Laboratuvarı

4- Kat Hizmetleri Uygulama Laboratuvarı

Bu içerik 24.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 113 kez okundu.