Uzaktan Öğretim ile Yapılacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar

7 Ocak 2021 Tarihinde Trakya Üniversitesi Senatosu tarafından kabul edilen “Uzaktan Öğretim ile Yapılacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında Çevrim içi sınavlarda dikkat edilecek hususlar ayrıntıları ile belirtilmiştir. İlgili karara istinaden; 

1- Öğrencilerin sınavlara bilgisayar ile katılmaları gerekmektedir, ancak bilgisayara erişimi olmayan öğrenciler tablet, mobil telefon gibi cihazlar kullanabilirler.

2- Sınava girilecek cihazların saat dilimi mutlaka Türkiye saatine göre ayarlanmalıdır (+3:00 İstanbul)

3- Sınav sırasında sınava girilen sistem dışındaki tüm uygulamalar kapalı olmalıdır.

4- Sınava giriş yapmak için öğrenciye ait kullanıcı adı ve şifresi kullanılmalıdır. Kullanıcı adı ve şifresi öğrencinin kendisine özeldir. Kullanıcı adı ve şifresi ile yapılan tüm işlemler ilgili öğrenci tarafından yapılmış kabul edilecektir.

5- Her öğrenci ilan edilen kendi sınav takvimine göre sınavlara girmelidir. Kendi sınav tarihi ve saatinde sınava girmeyen öğrenci sınava girmemiş kabul edilecektir.

6- Sınavlara dair öğretim elemanları tarafından hazırlanan yönergeler/esaslar sınava girmeden önce dikkatlice okunmalıdır.

7- Boş bırakılan veya yanlış yanıtlanan sorular doğru yanıtlanan soruları etkilemeyecektir.

8- Sınav oturumundan teknik nedenlerle ayrılan öğrenciler sınav süresi içinde tekrar sınav oturumuna giriş yapmalı ve soruları yanıtlamalıdır. Tekrar giriş yapıldıktan sonra soruların tamamı yeniden yapılmalıdır.

9- Sınav süresi bitiminde öğrencilerin “Sınavı bitir/Gönder/Submit vb.” butonuna tıklayarak oturumu sonlandırması gerekmektedir.

10- Final sınavlarının mazeret sınavı yoktur. Final sınavlarına herhangi bir nedenle giremeyen öğrenciler bütünleme sınavına girme hakkına sahiptir.

11- Sınavlar sırasında kopya çektiği tespit edilen öğrenciler için ilgili mevzuat hükümleri uygulanır ve gerekli disiplin soruşturması yürütülür.

12- Yukarıda belirtilmeyen hususlar “Uzaktan Öğretim ile Yapılacak Sınavlara İlişkin Usul ve Esaslar” içinde yer almaktadır.


Not :  18.01.2021 Tarih ve 99689087/2021-02 sayılı Fakülte Yönetim Kurulu Kararı ile; Fakültemizde 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Yapılacak olan Final ve Bütünleme Sınavlarında kamera ve mikrofon açma zorunluluğu bulunmamaktadır.

                                                                                                                     Fakülte Yönetimi
Bu içerik 31.01.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 365 kez okundu.